Tagliatele cu sos de leurda si ficat de pui

de Merisor in Ficat, 9 Apr 2014 | 4323 vizualizari

 

Am poftit la sosul de leurda al lui Motanel si am executat imediat unul, dar dupa gustul meu.
A iesit un deliciu!

 

INGREDIENTE

Pentru prepararea tagliatelelor:

  • 250 gr tagliatele
  • 1 l apa
  • 1 lingurita sare

Pentru prepararea ficatului de pui:

  • 1 kg ficat de pui
  • 100 ml ulei
  • 1 varf lingurita piper macinat
  • 1 lingurita boia dulce de ardei
  • 2 foi dafin
  • 1 lingurita sare
  • 1 varf lingurita cimbru maruntit
  • 1 varf lingurita busuioc
  • 1 l apa
  • 3 linguri ketchup dulce

Pentru prepararea sosului de leurda:

  • 1/2 legatura leurda
  • 50 gr unt
  • 2 linguri faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 varf lingurita nucsoara
  • 1 varf lingurita piper
  • 1 ceapa
  • 1 foaie dafin
  • 50 ml vin alb demisec
  • 150 ml apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatele cu sos de leurda si ficat de pui:

Pentru prepararea tagliatelelor, punem apa cu sare la fiert, iar cand atinge puctul de fierbere, adaugam tagliatelele.

Le lasam sa fiarba 10 minute la foc mediu, dupa care scurgem apa fiarta si le trecem prin jet de apa rece.

Le scurgem de surplusul de apa si le punem intr-un vas termorezistent.

Pentru prepararea ficatului de pui, punem apa cu putina sare la fiert, iar cand atinge punctul de fierbere introducem in ea ficatul de pui spalat si curatat.

Il lasam cateva minute dupa care il punem intr-o sita sa se scurga apa.

Punem uleiul intr-o tava si asezam ficatul de pui pe care il vom condimenta si sara dupa gust. Eu l-am condimentat cu cimbru, boia dulce de ardei, busuioc si sare.

Adaugam si foile de dafin si dam tava la cuptor la 180 de grade pentru 35-40 de minute.

Pe la jumatatea timpului, scoatem tava din cuptor si intoarcem ficatul pe cealalta parte cu ajutorul unei spatule de lemn.

Spre finalul timpului, stropim ficatul de pui cu ketchup diluat cu putina apa.

Pentru prepararea sosului de leurda, punem untul intr-o tigaie antiaderenta, pe foc, iar cand se topeste, adaugam ceapa tocata marunt si o calim cateva minute mestecand continuu.

Cand ceapa devine translucida, adaugam leurda tocata marunt, foaia de dafin, amestecam de cateva ori, apoi adaugam vinul si lasam sa fiarba pana aproape se evapora(8-10 minute).

Intr-un bol diluam faina cu apa si o vom adauga in vasul de pe foc, mestecand continuu.

Cand faina si-a dublat volumul, adaugam nucsoara si piperul, potrivim de sare, mai lasam cateva minute pe foc, dupa care dam vasul deoparte.

Turnam acest sos peste tagliatele si asezam ficatul de pui deasupra.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se mai poate da si la cuptor vasul cu preparatele asezate in el, doar pentru cateva minute(5-10), atat cat sa se imprieteneasca ingredientele.

2

Foile de dafin se vor scoate dupa aproximativ 15 minute de preparare, pentru a nu deveni amare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatele cu sos de leurda si ficat de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Reteta usoara si gustoasa de rigatoni cu sfecla si branza feta